Sudoscan

Sudoscan – determinarea precoce si urmarirea
Neuropatiei Autonome Periferice

Echipament medical care foloseste o metoda rapida si neinvaziva ce evalueaza functia sudomotorie prin evaluarea cantitativa a raspunsul galvanic al pielii,astfel este detectata timpuriu patologia fibrelor nervoase subtiri.

Investigatia dureaza 3 minute si rezultatul este afisat pe display la sfarsitul scanarii.

Studiile medicale au demonstrat ca SUDOSCAN a dovedit sensibilitate 78% și specificitate de 92% în detecția neuropatiei autoimune cu afectarea de fibre subțiri.

Principiul de functionare:
Un curent de joasa tensiune(<4V) este aplicat prin electrozii de otel inoxidabil,atragand ionii de Clor din glandele sudoripare,bogat reprezentate la nivelul palmelor si talpilor.Curentul slab extrage ionii de clor  care trec numai prin intermediul canalelor glandelor sudoripare. La o tensiune scăzută, stratul cornos acționează ca un condensator și  canalele glandelor sudoripare permit transmiterea ionilor prin piele. Acest lucru asigură că măsurătorile efectuate se referă numai la funcția glandelor sudoripare.

Disfunctia sudomotorie este o modificare detectabila in neuropatiile autonome periferice,Sudoscan fiind testat cu success in Neuropatia Diabetica, Neuropatia postchimioterapie,Polineuropatia amyloida familiala,boala Fabry,
Boala Parkinson.

Conform Asociației Americane de Diabet (ADA), diabetul zaharat este cea mai frecventă cauză identificabilă a Neuropatiei Autonome.

Identificarea precoce a acestor complicații, care pot fi asimptomatice pentru până la 50% din cazuri, are potențialul de a reduce sau întârzia complicațiile cu un tratament preventiv în timp util.
Disfuncția sudomotorie reprezintă una dintre manifestările clinice majore de neuropatie autonomă la persoanele cu diabet zaharat. în plus, evaluarea disfuncției autonome poate identifica pacienții cu risc crescut de neuropatie autonomă cardiacă, cu o rată foarte mare de morbiditate si mortalitate.dar si scorul de nefropatie,complicatie grava a persoanelor cu diabet zaharat.
Sistemul include unitatea centrala si electrozi pentru maini si  picioare din otel inoxidabil.

Descarca brosura

Comments are closed.