Noutati

CAMERE HIPERBARE PENTRU SCAFANDRII IN DOTAREA NAVFOR UE

La începutul lunii octombrie, comandantul forței Atalanta, comandantul Forțelor Aeriene, Amiralul Fabio Gregori, a vizitat Djibouti pentru a se întâlni cu detașamentul spaniol de nave maritime patrol (MPRA) și șeful delegației UE în Djibouti, Adam Kulach.

În timpul vizitei, Comandantul Forței sa întâlnit, de asemenea, cu personalul unei unități medicale și a fost prezentată o cameră de decompresie utilizată pentru a susține personalul maritim care a experimentat un mediu sub presiune. Rear Amiralul a vizitat ulterior detașamentul MPRA din Spania, unde a reușit să preia conducerea de pe scaunul pilotului.

Succesul operațiunii Atalanta este în mare parte creditat capacității națiunilor partenere de a lucra împreună pentru a utiliza active extrem de capabile pe mare. Vizite precum aceasta evidențiază importanța comunității maritime care lucrează în lupta împotriva pirateriei maritime în largul coastelor Somaliei. Amenințarea din partea grupurilor de pirați rămâne, încât NAVFOR UE continuă să sfătuiască marinarii să rămână vigilenți și pregătiți. Mai mult, este extrem de important ca marinarii să raporteze către UKMTO toate observațiile și incidentele suspecte, în momentul în care le observă.